top of page
Run-your-body-DEF.png

Vergoeding fysiotherapie 

 

Run your Body werkt volledig contractvrij. Voor u houdt dit in dat u ieder fysiotherapie consult zelf afrekent via PIN betaling of banktransactie na de behandeling. U krijgt van ons een digitale factuur toegestuurd die u zelf kan indienen bij uw zorgverzekeraar voor restitutie. 

Afhankelijk van uw zorgpolis (restitutie/natura) en aanvullende verzekering kunt u de fysiotherapeutische behandelingen geheel óf gedeeltelijk vergoed krijgen. Dit verschilt per zorgverzekeraar en pakket.

Wij adviseren u om van tevoren bij uw zorgverzekeraar te informeren over de hoogte van de vergoeding fysiotherapie voor consulten van niet-gecontracteerde fysiotherapie.  Op de website van Fysiovergoedingen vindt u meer informatie en een overzicht van welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoedt.  Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u iets moet (bij)betalen.

Waarom is Run your Body niet gecontracteerd?

 

Als eenmanspraktijk heb ik er bewust voor gekozen om met geen van de zorgverzekeraars contracten af te sluiten en de reden hiervan wil ik graag toelichten. 

De politiek heeft bepaald dat er marktwerking in de gezondheidszorg moet zijn. Cliënten hebben sinds 2006 geen verwijsbrief meer nodig van een huisarts voor een bezoek aan de fysiotherapeut, om de keuzevrijheid van patiënten te vergroten. Hoewel dit in eerste instantie positief klinkt, heeft dit echter geresulteerd in een aantal bijzonder vervelende bijwerkingen, waardoor de toegankelijkheid en kwaliteit van fysiotherapeuten juist niet gestimuleerd wordt. Een deel van de zorgverzekeraars is haar positie gaan misbruiken om u, de verzekerde, te forceren gebruik te maken van de fysiotherapeut waarmee zij expliciete afspraken hebben gemaakt. Uw vrijheid van keuze wordt hierdoor dus juist beperkt. Contracten afsluiten houdt voor ons in dat de zorgverzekeraar de positie inneemt van de behandelend fysiotherapeut. In de aangeboden contracten geven de zorgverzekeraars meestal niet de vergoeding en de ruimte om kwaliteit te leveren die wij voor ogen hebben en onderhandelen over de inhoud is helaas niet mogelijk. Daarnaast forceert uw zorgverzekeraar zijn “kwaliteitsnormen” op de fysiotherapeut. Het resultaat hiervan is dat – zeker de kleinere praktijken – geforceerd worden om buitensporige administratie te voeren. Er is enkel sprake van een kwaliteitsnorm op het proces en nimmer op de daadwerkelijke kwaliteiten van de fysiotherapeuten. Zo kan het bestaan dat enkel een slechtere fysiotherapeut door uw zorgverzekeraar vergoed wordt en een betere juist niet.

Voor Run your Body betekent contractvrij werken geen knellende regelgeving, bureaucratische  administratie en onnodige vragenlijsten. Door deze tijd en aandacht volledig aan de cliënten te besteden ben ik van mening hierdoor juist betere kwaliteit te kunnen leveren. 

bottom of page