Run-your-body-DEF.png

Vergoeding fysiotherapie 

 

DE FYSIOTHERAPEUTEN VAN RUN YOUR BODY WERKEN VOLLEDIG CONTRACTVRIJ 

Voor u houdt dit in dat u ieder fysiotherapie consult zelf afrekent via PIN betaling na de behandeling. U krijgt van ons een digitale factuur toegestuurd die u zelf kan indienen bij uw zorgverzekeraar voor restitutie. 

Afhankelijk van uw zorgpolis (restitutie/natura) en aanvullende verzekering kunt u de fysiotherapeutische behandelingen geheel óf gedeeltelijk vergoed krijgen. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Wij adviseren u om van tevoren bij uw zorgverzekeraar te informeren over de hoogte van de vergoeding fysiotherapie voor consulten van niet-gecontracteerde zorg.  Op de website van Fysiovergoedingen vindt u meer informatie en een overzicht van welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoedt.  Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u iets moet bijbetalen.

WAAROM KIEST RUN YOUR BODY VOOR DIT BELEID?

Contractvrij werken is allang geen uitzondering meer. Er is zelfs een heus platform voor deze groep. Lees bijvoorbeeld “behandelen zonder contract”in het blad arts en auto: download artikel

Run your Body heeft er ook bewust voor gekozen om met geen van de zorgverzekeraars contracten af te sluiten en de reden hiervan willen wij graag toelichten. 

De politiek heeft bepaald dat er marktwerking in de gezondheidszorg moet zijn. Cliënten hebben sinds 2006 geen verwijsbrief meer nodig van een huisarts voor een bezoek aan de fysiotherapeut, om de keuzevrijheid van patiënten te vergroten. Hoewel dit in eerste instantie positief klinkt, heeft dit echter geresulteerd in een aantal bijzonder vervelende bijwerkingen, waardoor de toegankelijkheid en kwaliteit van fysiotherapeuten juist niet gestimuleerd wordt. Een deel van de zorgverzekeraars is haar positie gaan misbruiken om u, de verzekerde, te forceren gebruik te maken van de fysiotherapeut waarmee zij expliciete afspraken hebben gemaakt. Uw vrijheid van keuze wordt hierdoor dus juist beperkt. Contracten afsluiten houdt voor ons in dat de zorgverzekeraar de positie inneemt van de behandelend fysiotherapeut. In de aangeboden contracten geven de zorgverzekeraars meestal niet de vergoeding en de ruimte om kwaliteit te leveren die wij voor ogen hebben en onderhandelen over de inhoud is helaas niet mogelijk. Daarnaast forceert uw zorgverzekeraar zijn “kwaliteitsnormen” op de fysiotherapeut. Het resultaat hiervan is dat – zeker de kleinere praktijken – geforceerd worden om buitensporige administratie te voeren. Er is enkel sprake van een kwaliteitsnorm op het proces en nimmer op de daadwerkelijke kwaliteiten van de fysiotherapeuten. Zo kan het bestaan dat enkel een slechtere fysiotherapeut door uw zorgverzekeraar vergoed wordt en een betere juist niet.

Voor Run your Body betekent contractvrij werken geen knellende regelgeving, bureaucratische administratie en onnodige vragenlijsten, maar meer tijd en aandacht voor onze cliënten. Wij zijn van mening hierdoor juist betere kwaliteit te kunnen leveren. Wij streven naar een behandeling die past bij uw klacht.