Onze diensten

Fysiotherapie

 

Voor vele soorten lichamelijke aandoeningen, onder meer van het steun- en bewegingsapparaat, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Hierbij kunt u denken aan klachten aan de rug, nek, arm en schouders en aan sportblessures. Bij Run your Body zijn we gespecialiseerd in hardloopblessures.  

 

Pijnklachten kunnen uw plezier, doelen en prestaties in het dagelijks leven en bij het hardlopen of andere sporten in de weg staan. Een snelle diagnose en een deskundige behandeling van uw klacht of blessure is daarom belangrijk. Aan de hand van uw hulpvraag wordt er een intake en onderzoek gedaan. Daarbij analyseren wij waarom de klacht of blessure (weer) ontstaat en/of, in het geval van een langdurige klacht of blessure, in stand wordt gehouden. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat opgesteld.  

 

Wij werken nauw samen met de specialisten van Runners World Rotterdam Centrum, want ook de keuze van de juiste hardloopschoen is van groot belang.  

 

De titel fysiotherapeut is een beschermde titel. Om deze titel te mogen voeren, staan de therapeuten bij Run your Body geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).  

Personal Fysio Training

 

Personal fysio-training is een 1-op-1 training met een fysiotherapeut die u observeert, motiveert en informeert en u door middel van actief herstel helpt uw doelen te bereiken, zoals:  

  • Pijnvrij kunnen bewegen en/of sporten. 

  • Het verbeteren van uw loop- en/of sportprestaties. 

  • Het voorkomen van (terugkerende) blessures, preventie. 

 

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast als aanvulling op het behandelen van lichamelijke problemen en blessures. De elastische tape ondersteunt het spier- en bandenstelsel, lichaamseigen herstelprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder uw bewegingsvrijheid te beperken. Deze behandelmethode is pijnvrij en veilig.

Wij zien Medical Taping niet als dé oplossing voor uw klachten, maar als een aanvullende interventie tijdens of naast uw behandeling om sneller tot resultaat te komen of om preventief in te zetten. De genezing verloopt niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

Medical Taping kan bijvoorbeeld worden toegepast bij: enkelinstabiliteit, correctie van de lichaamshouding, hielspoor- en peesplaatontsteking, spierblessures, knieklachten, RSI, tennis- en golfarm, carpaal tunnel syndroom, nek- en rugklachten, spanningshoofdpijn, schouderklachten, gebroken of gekneusde rib, zwelling en lymfedrainage, menstruatieklachten, misselijkheid, maagklachten, wagenziekte, littekens en hooikoorts. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Sportmassage

Run your Body vindt preventie van blessures erg belangrijk en biedt daarom ook sportmassage. Het is goed om op regelmatige basis een sportmassage te nemen omdat blessures zo sneller herkent worden en er op tijd kan worden ingegrepen. Uw lichaam houdt afvalstoffen vast die u zonder een sportmassage niet altijd eruit krijgt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar áls u er last van krijgt, wordt het vaak een pijnlijke en langdurige kwestie die moeilijker te behandelen is. Traint u regelmatig (3-5 keer in de week)? Dan doet u er goed aan om eens in de 3 á 4 weken een sportmassage te nemen. Uw spieren zullen sneller herstellen en u gaat makkelijker en ontspannen lopen. 

 

Workshops / Clinics

Heeft u een wens of idee voor bijvoorbeeld uw loopgroep, atletiekvereniging of bedrijf, dan gaan wij hier graag over met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn om aan uw vraag te voldoen. Neem contact met ons op via info@runyourbody.nl