top of page

Diensten

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Voor vele soorten lichamelijke aandoeningen, onder meer van het steun- en bewegingsapparaat, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Hierbij kunt u denken aan klachten aan de rug, nek, arm en schouders en aan sportblessures. Fysiotherapeut Pauline van Donkelaar van Run your Body is gespecialiseerd in hardloopblessures.  

 

Pijnklachten kunnen uw plezier, doelen en prestaties in het dagelijks leven en bij het hardlopen of andere sporten in de weg staan. Een snelle diagnose en een deskundige behandeling van uw klacht of blessure is daarom belangrijk. Aan de hand van uw hulpvraag wordt er een intake en onderzoek gedaan. Daarbij wordt geanalyseerd waarom de klacht of blessure (weer) ontstaat en/of, in het geval van een langdurige klacht of blessure, in stand wordt gehouden. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat opgesteld.  

 

Pauline werkt nauw samen met de specialisten van Runners World Rotterdam Centrum, want ook de keuze van de juiste hardloopschoen is van groot belang.  

 

De titel fysiotherapeut is een beschermde titel. Om deze titel te mogen voeren, staat de therapeut bij Run your Body geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).  

Medical taping

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast als aanvulling op het behandelen van lichamelijke problemen en blessures. De elastische tape ondersteunt het spier- en bandenstelsel, lichaamseigen herstelprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder uw bewegingsvrijheid te beperken. Deze behandelmethode is pijnvrij en veilig.

Ik zie Medical Taping niet als dé oplossing voor uw klachten, maar als een aanvullende interventie tijdens of naast uw behandeling om sneller tot resultaat te komen of om preventief in te zetten. De genezing verloopt niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

Medical Taping kan bijvoorbeeld worden toegepast bij: enkelinstabiliteit, correctie van de lichaamshouding, hielspoor- en peesplaatontsteking, spierblessures, knieklachten, RSI, tennis- en golfarm, carpaal tunnel syndroom, nek- en rugklachten, spanningshoofdpijn, schouderklachten, gebroken of gekneusde rib, zwelling en lymfedrainage, menstruatieklachten, misselijkheid, maagklachten, wagenziekte, littekens en hooikoorts. Informeer naar de mogelijkheden. 

Workshops en Clinics

Workshops / Clinics

Heeft u een wens of idee voor bijvoorbeeld uw loopgroep, atletiekvereniging of bedrijf, dan ga ik hier graag over met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn om aan uw vraag te voldoen. Neem contact met ons op via info@runyourbody.nl 

bottom of page